Υλικά
Τεμάχια: 35-40
Για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε σουτζουκάκια κοτόπουλου με πιπεριά, για την σάλτσα ξεκινάμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά και τον πελτέ για 3 – 4 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και 400 ml νερό και μαγειρεύουμε για 10 – 12 λεπτά, να «δέσει».
Σουτζουκάκια
- Συνεχίζουμε στα σουτζουκάκια και σε βαθύ μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε 35 – 40 σουτζουκάκια.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τα τηγανίζουμε για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Επειδή δεν θα χωρέσουν σε ένα τηγάνι, καλό είναι να τα τηγανίσουμε σε δόσεις, μοιράζοντας ανάλογα το λάδι και το κρασί.
- Βάζουμε τα σουτζουκάκια μαζί με τα υγρά του τηγανιού στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Σείουμε την κατσαρόλα για να καλυφθούν καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να γίνουν.