Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Σουβλάκι λαχανικών

recipe main akis petretzikis vegetarian souvlakia

Συστατικά

  • 200 γρ. πατάτες baby
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μελιτζάνα, μικρή
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 6 μανιτάρια champignon
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σπιτική κέτσαπ
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ρυθμίζουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 200οC.
  • Βάζουμε τα ξυλάκια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με μπόλικο νερό.
  • Παράλληλα, κόβουμε τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα σε φέτες πάχους 1 εκ., το κρεμμύδι στα 4, κρατάμε τα φύλλα διπλά (δηλαδή δύο φύλλα μαζί), τις πιπεριές σε κυβάκια 2 εκ. και τα μανιτάρια στα 4.
  • Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, την κέτσαπ και το σκόρδο. Προσθέτουμε και τις πατάτες. Ανακατεύουμε και καρφώνουμε στα ξυλάκια τα λαχανικά διαδοχικά και τα στοιχίζουμε σε μία σχάρα πάνω σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε τα καλαμάκια και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

akispetretzikis.com

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014