Άλλες Ειδήσεις
Σουβλάκι χταποδιού
ΥΛΙΚΑ
Για το χταπόδι:
1 -1 ½ κιλό χταπόδι
2 φύλλα δάφνης
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 φινόκιο, κομμένο σε φέτες
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
½ κ.σ. κόκκους πιπεριού
Για τη σύνθεση :
4 πίτες για σουβλάκι
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
50 γρ. ταραμάς
Για το σερβίρισμα:
Πατάτες τηγανητές
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Για το χταπόδι: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σέλερι, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης, τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι.
2 Τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά το χταπόδι, στο οποίο έχουμε ξεχωρίσει τα πλοκάμια και το κεφάλι απλώνοντας το ομοιόμορφα.
3 Ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
4 Ελέγχουμε με το μαχαίρι να δούμε αν είναι έτοιμο μετά τη 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
5 Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τις πίτες. Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνουμε τις αφήνουμε στην άκρη.
6 Παίρνουμε τα πλοκάμια και τα περνάμε από ξυλάκια που περνάμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε και αυτά για 1 με 2 λεπτά ώστε να κρατήσουν το σχήμα.
7 Για το σερβίρισμα: Τοποθετούμε το χταπόδι, τη ντομάτα, τις πατάτες, το ταραμά σε πίτες, τυλίγουμε και σερβίρουμε.
giorgostsoulis.com