Άλλες Ειδήσεις
Σπαγγέτι με τυρί κρέμα και αβοκάντο
Συστατικά
500 γρ. σπαγγέτι
1 1/2 αβοκάντο
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα μπούκοβο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
250 γρ. τυρί κρέμα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
αβοκάντο
ελαιόλαδο
πιπέρι
θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το ξύσμα λεμονιού και το τυρί κρέμα.
Πιέζουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τη ζάχαρη, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να καραμελώσουν καλά.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και κρατάμε το νερό που έβρασαν.
Σβήνουμε το τηγάνι με 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που έβρασαν τα σπαγγέτι, βάζουμε και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα με το αβοκάντο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν το μείγμα είναι στεγνό μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον νερό.
Σερβίρουμε με αβοκάντο σε φέτες, ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.
akispetretzikis.com