Άλλες Ειδήσεις
Σπαλομπριζόλες κρασάτες στον φούρνο
Τι πιο εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό από μια ζουμερή σπαλομπριζόλα, αρωματισμένη με κρασί, μουστάρδα και ρίγανη. Τις συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες χωρίς κόκαλο, σε 3-4 κομμάτια η καθεμία (πάχους περίπου 1 εκ.)
- 80 γρ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 120 ml ξηρό, κόκκινο κρασί
- 3 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
- 120 ml ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το κρέας και αφήνουμε για 10-15 λεπτά, να μαριναριστεί το κρέας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
Aπλώνουμε τις μπριζόλες σε ταψί που να τις χωράει σε μία στρώση, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσει.
Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου και πράσινη σαλάτα.
gastronomos.gr