Άλλες Ειδήσεις
Στριφτές τυρόπιτες κουρού
Συστατικά
Για τη γέμιση
- 300 γρ. φέτα
- 1 κ.σ. δυόσμο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 650 γρ. ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
- 30 γρ. σουσάμι
- 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το ξύσμα από το λεμόνι, το τυρί κρέμα, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Κόβουμε τρεις λωρίδες από τη μικρή πλευρά έτσι ώστε να έχουμε συνολικά 6 λωρίδες.
- Από κάθε κομμάτι φύλλου κόβουμε κατά μήκος μικρές λωρίδες 2-3 εκ. μήκος και 1 εκ. πάχος.
- Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος του κάθε φύλλου στο σημείο που δεν το έχουμε κόψει και απλώνουμε τον κρόκο με το νερό στις λωρίδες.
- Ρολάρουμε από την πλευρά της γέμισης και στη συνέχεια τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com