Connect with us

Ειδήσεις

Συνελήφθη ο Έλληνας του καρτέλ με την κοκαΐνη στον Αστακό – Ήταν το δεξί χέρι του βαρώνου

synelifthi-25chronos-apo-tin-dioxi-narkotikon-agriniou-gia-kokaini-kai-kannavi

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, Έλληνας στενός συνεργάτης του αρχηγού κυκλώματος ναρκωτικών, το οποίο μετέφερε ναρκωτικά με ιστιοφόρο σκάφος από την Καραϊβική στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Υπενθυμίζεται, ότι έπειτα από μεγάλη επιχείρηση τον περασμένο Ιανουάριο είχαν συλληφθεί οκτώ αλλοδαποί, Αλβανοί και Αραβόφωνοι, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στον Αστακό1.200 κιλά κοκαΐνης, καθώς και όπλα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Έλληνας, μέλος του κυκλώματος, εντοπίστηκε στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου εξετάζεται.

Πώς κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. να εξαρθρώσει το μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης στον Αστακό

Η Ελληνική Αστυνομίαμετά από έρευνα πολλών χρόνων και συντονισμένες προσπάθειες πολλών διαφορετικών υπηρεσιών κατόρθωσε να εξαρθρώσει ένα τεράστιο κύκλωμα ναρκωτικών από την Καραϊβική.

Από την έως τώρα έρευνα προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση έχει αποκομίσει παράνομα έσοδα που υπερβαίνουν το ποσό των 50.000.000 ευρώ.

Κατά την διάρκεια της  επιχείρησης, που έγινε παράλληλα με τον Αστακό και σε Καλλιθέα, Ίλιον, Παγκράτι και Νέα Σμύρνη, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί (Αλβανοί και Αραβόφωνοι).

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη εννέα άτομα, για τα οποία πραγματοποιούνται έρευνες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίστροφο, τρία πιστόλια, καλάσνικοφ και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.

82941060 169974417560322 4888974381276987392 n

«Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε άλλο ένα καίριο πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα που διακινούν και εμπορεύονται ναρκωτικά σε διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχει χειριστεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

83441429 504024613650749 6683872537471877120 n

Η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε μετέφερε συστηματικά, μέσω θαλάσσης, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης από την Καραϊβική, με προορισμό χώρες της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Αφρικής», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ενώ επισήμανε, πως προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική έρευνα, που διήρκεσε πάνω από έξι μήνες, σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τις αστυνομικές Αρχές της Αλβανίας και της Ισπανίας, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε διυπηρεσιακή συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε. του Υπουργείου Οικονομικών και τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

83479653 468191207423704 2509878286763425792 n

 

Όπως ανέφερε ακόμη, μεταξύ άλλων, ο κ.Τζεφέρης, η αστυνομική επιχείρηση παρουσίαζε ιδιαιτερότητες, με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, καθώς τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι στο σύνολό τους επικίνδυνοι κακοποιοί, που οπλοφορούν, ενώ έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, ένοπλες επιθέσεις κατά αστυνομικών, ένοπλες ληστείες, πλαστογραφίες και άλλα ποινικά αδικήματα.

 

84303703 2558824297735323 6450205541812666368 nk1k3 1k4k5k6k7

newsbeast.gr

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014