Connect with us

Ειδήσεις

Τ.Ο. Κ.Κ.Ε. Αιτωλ/νίας: Αυτή είναι η «ανασυγκρότηση» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο χώρο της υγείας!!!

kke paros

Η τραγική κατάσταση στο χώρο της υγείας  αναδεικνύει όλο και περισσότερο  τις κυβερνητικές ευθύνες. Η συνθηματολογία για «δίκαιη ανάπτυξή», «επιστροφή στην κανονικότητα», «υγιή ανταγωνισμό» και άλλα τέτοια, αποτελούν κενό γράμμα για υγειονομικούς και ασθενείς. Η ίδια η ζωή άλλα μαρτυράει…

Αυτή είναι η «ανασυγκρότηση» του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της υγείας!!!

Στη λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξή» τους δεν χωράνε τα αιτήματά για δωρεάν παροχές υγείας αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να μας γονατίσει με νέες περικοπές, κατά 500 εκατ. ευρώ λιγότερα, ενώ παράλληλα απογειώνεται η φοροληστεία του λαού κατά 1 δισ. ευρώ επιπλέον. Το σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 έχει κατά 350 εκατομμύρια ευρώ μειωμένα τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και κατά 226 εκατομμύρια ευρώ τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Στον «υγιή ανταγωνισμό» τους δεν χωράει λειτουργία Νοσοκομείου με δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά λειτουργία σε πορεία ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησής του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με τη λογική της οικονομικής αυτοτέλειας, αφού το κράτος συνεχώς μειώνει την χρηματοδότηση, σπρώχνοντας τα ιδρύματα να κόβουν έξοδα από παντού και να ψάξουν για ιδίους πόρους.

Η «επιστροφή στην κανονικότητα» για την κυβέρνηση σημαίνει κράτος ακόμα πιο ταξικό, πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα κράτος που θα υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Που θα καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν με το ζόρι «πλάτη» στα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, που θα επιβάλει φόβο και υποταγή, δουλειά με λίγα χρήματα, χωρίς δικαιώματα και κάτω από αφόρητη σωματική και ψυχολογική πίεση, τσάκισμα των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών.

Η «κοινωνική συνοχή και ηρεμία» που καλούν, προϋποθέτει αποδοχή της φτώχιας από το λαό, γιατρειά με πληρωμή ή μέσα από κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, επιβίωση με «κάρτες», συσσίτια, ή κοινωνικά παντοπωλεία, ξεσπίτωμα από τη λαϊκή στέγη.

Ασθενείς και υγειονομικοί τα θύματα της επίθεσης

Με αυστηρή προσήλωση στις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις  αποδέχεται την επιχειρηματική δράση και στην Υγεία και παντού. Με αυτό το πλαίσιο ιδιωτικοποιούνται τομείς και υπηρεσίες, καταργούνται υποχρεώσεις που «βαραίνουν» τους επιχειρηματίες, περιορίζεται η κρατική ευθύνη σε ένα «βασικό» – μίνιμουμ πακέτο για την Υγεία, την Πρόνοια, δημιουργώντας νέους τομείς κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα χρήματα που θα «εξοικονομηθούν» από την επιχειρηματική δράση θα δοθούν για τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και υπερεργασίας των ήδη λίγων εργαζομένων, θα αποτελέσουν άλλοθι για να μη γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία βιώνουν καθημερινά αυτή την κατάσταση. Εκατοντάδες ελαστικά απασχολούμενοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρείας υπό τη διαρκή απειλή της απόλυσης, όπως οι επικουρικοί, οι καθαρίστριες, οι τραπεζοκόμοι, οι εργαζόμενοι στην επιτήρηση. Τεράστιες και οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό -υποδομές που δυσχεραίνει καθημερινά τους εργαζόμενους υγειονομικούς να εκτελέσουν σωστά και με ασφάλεια τα καθήκοντα τους. Ήδη το προσωπικό λειτουργεί σε συνθήκες εντατικοποίησης και με πολλές ώρες εργασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ίδιων και των παρεχόμενων υπηρεσιών.  Ας μην ξεχνάμε την κατάσταση στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Αγρινίου και την ανακήρυξη της διοίκησης σε ρόλο δικαστή!!!

Η προοπτική έλεγχου του χρόνου εργασίας ανατρέπει κάθε κανονικότητα στο ωράριο, απορυθμίζει κυριολεκτικά τη ζωή των γιατρών. Η ανάγκη για ξεκούραση, για δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, για την αναγκαία καλή φυσική και ψυχική κατάσταση, βασική προϋπόθεση για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, υπονομεύονται.

Σε αυτά έρχονται να προστεθούν και οι καρικατούρες των Κέντρων Υγείας, οι λεγόμενες ΤΟΜΥ, που θα φτιαχτούν στις γειτονιές και σκοπό θα έχουν να λειτουργούν σαν τροχονόμοι για να εμποδίζουν τους ασθενείς από το να πηγαίνουν στα νοσοκομεία.

Η μακροχρόνια αναμονή για ραντεβού σπρώχνει τους ασθενείς σε απογευματινά ιατρεία για τα οποία πρέπει να πληρώσει ή στους ιδιώτες γιατρούς. Όσο η υγεία θα είναι εμπόρευμα και πεδίο επιχειρηματικής δράσης τόσο ο λαός μας θα υποφέρει, θα πληρώνει όλο και περισσότερα και υγεία δεν θα έχει. Είναι αδύνατον να συνυπάρχουν κέρδη και δικαιώματα, κέρδη και Υγεία. Νοσοκομεία- επιχειρήσεις και εργαζόμενοι με σύγχρονα δικαιώματα!!!

Aυτή η πολιτική που εφαρμόζεται με ζέση και αποφασιστικότητα από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας απαρέγκλιτα τη ρότα που χάραξαν οι προηγούμενες, είναι αντιλαϊκή, «βλάπτει σοβαρά την υγεία» των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και μόνο με αυταρχισμό και τρομοκράτηση των εργαζομένων μπορεί να προωθηθεί. Με αυτά τα κριτήρια η κυβέρνηση επιλέγει τους διοικητές-μάνατζερ των νοσοκομείων.

Αυτή τη γραμμή υπηρετεί και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου, με τις πρόσφατες αποφάσεις του κατά γιατρών του Νοσοκομείου. Θέλει να κρύψει τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς και να τις μεταθέσει στους εργαζόμενους συμπεριφερόμενος σαν αφέντης. Θεωρεί απαραίτητη τη «σιγή νεκροταφείου» των εργαζομένων στις δράσεις και αποφάσεις της κυβέρνησης που υλοποιεί ο ίδιος και βέβαια η απόφασή του είναι έντονα πολιτικά προσανατολισμένη κατ’ αυτών που μάχονται για να υπάρξει μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, με την υγεία να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι θα την αποκρούσουν και θα παλέψουν γι’ αυτά που δικαιούνται.

ΥΠΑΡΧΕΙ  ΛΥΣΗ!

ΜΕ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα, με διεκδίκηση σήμερα να έχει κάποιες κατακτήσεις ο λαός. Είναι θέμα συσχετισμού δυνάμεων. Αυτό, απαιτεί από το εργατικό – λαϊκό κίνημα και τις οργανώσεις του, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς αναμονή, να αναπτύξει αγώνες που στις συγκεκριμένες συνθήκες ισοδυναμούν με την προάσπιση της υγείας και της ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Οι εξελίξεις αναδεικνύουν ότι οι λαϊκές ανάγκες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση, μπορούν συνολικά να ικανοποιηθούν μόνο εάν καταργηθεί η εξάρτηση του συστήματος Υγείας από τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια και δημιουργηθεί ένα ενιαίο, καθολικό, σύγχρονο και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και την κοινωνικοποίηση όλων των ιδιωτικών μονάδων Υγείας, της βιομηχανίας φαρμάκων, ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού.

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014