Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια 1 εκ., τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προαιρετικά προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. ηλιέλαιο.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα κομμάτια του μπέικον να στραγγίξουν σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αβγά, τη ντομάτα κονκασέ, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν τα αβγά και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια 2 εκ.
Προσθέτουμε στο μπολ τα κυβάκια του ψωμιού, το μισό τυρί, το μισό μπέικον και τις ελιές.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά από το μείγμα των αβγών.
Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να μουλιάσει το ψωμί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Λαδώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση.
Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ στη φόρμα και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να σχηματίσουμε με το μείγμα ένα γείσο στα πλαϊνά της φόρμας.
Απλώνουμε το υπόλοιπο τσένταρ και το υπόλοιπο μπέικον στο κέντρο της φόρμας, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο τη φόρμα, και ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα των αβγών στο κέντρο της φόρμας και να λιώσει το τυρί.
Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά να σφίξει ελαφρά το μείγμα ώστε να μπορέσουμε να το ξεφορμάρουμε.
Ξεφορμάρουμε την τάρτα και πασπαλίζουμε με φύλλα βασιλικού.