Άλλες Ειδήσεις
Ταρτάκια με μανιτάρια και μπεσαμέλ
Συστατικά
TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα σου λείπουν και πρόσθεσέ τα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Για τη βάση
450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
50 γρ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
100 γρ. μπέικον
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 σκ. σκόρδο
300 γρ. μανιτάρια champignon
1 κ.σ. θυμάρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. γραβιέρα
1 αβγό
Για τη σύνθεση
50 γρ. γραβιέρα
Για το σερβίρισμα
ρόκα
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
General
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα 4 φύλλα.
Με ένα μπολ ή ένα στρογγυλό κουπ πατ 15 εκ. κόβουμε 6 στρογγυλά κομμάτια από τα φύλλα μας.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα της συσκευασίας. Συνολικά χρειαζόμαστε 12 στρογγυλά κομμάτια.
Βάζουμε κάθε κομμάτι σε λαδωμένες θήκες για muffin 12 θέσεων.
Κόβουμε 12 κομμάτια από λαδόκολλα, τα τυλίγουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε μέσα σε κάθε θήκη για να κρατήσουν τα φύλλα το σχήμα τους. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη γέμιση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε.
Κόβουμε το πράσο σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε.
Βάζουμε το θυμάρι, το ξύσμα από λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη μπεσαμέλ
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε μέχρι να απορροφηθεί από το βούτυρο.
Βάζουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρει μια βράση και δέσει η μπεσαμέλ.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, το τυρί, το αυγό και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190ο C στον αέρα.
Βάζουμε τη γέμιση στην κατσαρόλα με τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Γεμίζουμε τις βάζεις από τα ταρτάκια μας. πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε με ρόκα.
General
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα 4 φύλλα.
Με ένα μπολ ή ένα στρογγυλό κουπ πατ 15 εκ. κόβουμε 6 στρογγυλά κομμάτια από τα φύλλα μας.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα της συσκευασίας. Συνολικά χρειαζόμαστε 12 στρογγυλά κομμάτια.
Βάζουμε κάθε κομμάτι σε λαδωμένες θήκες για muffin 12 θέσεων.
Κόβουμε 12 κομμάτια από λαδόκολλα, τα τυλίγουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε μέσα σε κάθε θήκη για να κρατήσουν τα φύλλα το σχήμα τους. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη γέμιση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε.
Κόβουμε το πράσο σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε.
Βάζουμε το θυμάρι, το ξύσμα από λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη μπεσαμέλ
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε μέχρι να απορροφηθεί από το βούτυρο.
Βάζουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρει μια βράση και δέσει η μπεσαμέλ.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, το τυρί, το αυγό και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190ο C στον αέρα.
Βάζουμε τη γέμιση στην κατσαρόλα με τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Γεμίζουμε τις βάζεις από τα ταρτάκια μας. πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε με ρόκα.
akispetretzikis.com