Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Οι τέλειες και οι πιο γευστικές σπιτικές βάφλες!

Εύκολες και γρήγορες βάφλες στο σπίτι για να βάλετε όποιο τόπινγκ σας αρέσει. Συνταγή για 2-3 άτομα, που θα «εκτοξευθεί» στον ουρανίσκο σας μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα!

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο βούτυρο για τη βαφλιέρα

Για το σερβίρισμα

  1.  Λίγη άχνη ζάχαρη
  2. Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  3. Σαντιγί

 Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το baking και τη ζάχαρη. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
  2. Προθερμάνετε το σίδερο βάφλας στην επιθυμητή θερμοκρασία. Αλείφετε τις κεραμικές επιφάνειες με βούτυρο.
  3. Σ’ ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αβγά. Ανακατέψτε το γάλα και το βούτυρο και τη βανίλια. Ρίξτε το υγρό μείγμα στο μείγμα αλευριού.
  4. Χτυπήστε μέχρι να αναμειχθεί.
  5. Με μια κουτάλα γεμίστε τη θήκη βάφλας. Ψήνετε τις βάφλες μέχρι να γίνουν χρυσές και τραγανές. Τις σερβίρετε αμέσως, αφού προσθέσετε λίγη άχνη ζάχαρη. Ιδανικά οι βάφλες ταιριάζουν με οποιαδήποτε μαρμελάδα και σαντιγί, αλλά μπορείτε να προσθέσετε μπάλες παγωτού, την αγαπημένη σας σος σοκολάτας, φρέσκα φρούτα ή ακόμη και γιαούρτι.

ethnos.gr

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014