Πολιτική
Ο Θ. Μωραΐτης για τα χρήματα του πακέτου SURE
Θ. Μωραΐτης για τα χρήματα του πακέτου SURE: «Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Η Πορτογαλία εξασφάλισε 6 δισ. για τη στήριξη των εργαζομένων, ενώ η Ελλάδα 1,6 δισ., λόγω της ανικανότητας της Κυβέρνησης»
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στην παρέμβασή του για τα κονδύλια που πήρε η χώρα μας από την Ε.Ε., μέσω του προγράμματος SURE για τη στήριξη της εργασίας, σημείωσε ότι «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποδεικνύουν την πλήρη ανεπάρκεια της κυβέρνησης».
Τόνισε πως, «την ώρα που η Πορτογαλία εξασφάλισε 6 δισ. για τη στήριξη των εργαζομένων, η Ελλάδα παίρνει 1,6 δισ. λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση δε διεκδίκησε περισσότερα χρήματα για τον κόσμο της εργασίας, αποδεικνύοντας την ανεπάρκειά της. Επιδοτεί την ανεργία και δεν κάνει τίποτα για να στηρίξει την ομαλή επάνοδο στην ασφαλή εργασία». Συνεχίζοντας, μάλιστα, την έψεξε πως «κατέθεσε ένα σχέδιο για το πρόγραμμα SURE χωρίς καμία συνοχή και στρατηγική», το οποίο «δεν αντιμετωπίζει σφαιρικά και ουσιαστικά τις συνέπειες της πανδημίας στην εργασία».
Οι «αμείλικτοι αριθμοί», όπως είπε ο κ. Μωραΐτης, «αποδεικνύουν ότι δε διεκδίκησε περισσότερα, από πίστη στις αγκυλωτικές, ιδεολογικές εμμονές της».
Όπως τόνισε, «η αποσάρθρωση των εργασιακών σχέσεων αποτελεί συνειδητή επιλογή της», καθώς «οι αποτυχημένες πολιτικές της αντανακλώνται από την εκτίναξη της ανεργίας από το Δεκέμβρη – πριν την κρίση της πανδημίας.»
Κλείνοντας, δήλωσε πως «η κυβέρνηση δεν έδρασε προληπτικά, όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία πρότεινε σειρά μέτρων για τη θωράκιση των εργαζομένων».
Αναλυτικά, η δήλωση του Βουλευτή:
«Η κυβέρνηση δε διεκδίκησε περισσότερα χρήματα για τον κόσμο της εργασίας, αποδεικνύοντας την ανεπάρκειά της. Επιδοτεί την ανεργία και δεν κάνει τίποτα για να στηρίξει την ομαλή επάνοδο στην ασφαλή εργασία.
Κατέθεσε ένα σχέδιο για το πρόγραμμα SURE χωρίς καμία συνοχή και στρατηγική. Ενα σχέδιο – μπάλωμα που δεν αντιμετωπίζει σφαιρικά και ουσιαστικά τις συνέπειες της πανδημίας στην εργασία.
- Πρόγραμμα 17 δράσεων κατέθεσε η Πορτογαλία για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας, και έλαβε 6 δισ.
- Πρόγραμμα 5 δράσεων κατέθεσε η Ελλάδα και έλαβε 1,6 δισ. ευρώ.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δε διεκδίκησε περισσότερα, από πίστη στις αγκυλωτικές, ιδεολογικές εμμονές της.
Η αποσάρθρωση των εργασιακών σχέσεων αποτελεί συνειδητή επιλογή της: Οι αποτυχημένες πολιτικές της αντανακλώνται από την εκτίναξη της ανεργίας από το Δεκέμβρη – πριν την κρίση της πανδημίας.
Τώρα, που ο κόσμος της εργασίας είναι στα τάρταρα, επανέρχεται με επιδιορθώσεις και παρεμβάσεις στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που επιβεβαιώνουν την ανεπάρκεια και την αποτυχία της.
Δεν έδρασε προληπτικά, όταν ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία προτείναμε σειρά μέτρων για την πρόληψη και τη θωράκιση των εργαζομένων.
Είναι, μάλιστα, τραγελαφικό ότι ανάμεσα στις προτάσεις της είναι και τα voucher της ντροπής που αναγκάστηκε να μαζέψει άρον-άρον μετά το φιάσκο της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων.»