Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Τιραμισού σοκολάτας

screenshot 3 768x500 1

Συστατικά

Για το σιρόπι
200 γρ. καφέ, εσπρέσο ρόφημα ή στιγμιαίο καφέ
100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ. λικέρ καφέ, προαιρετικά
Για την κρέμα
κρόκους, από μεσαία αβγά
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. τυρί κρέμα
20 γρ. λικέρ καφέ, προαιρετικά
150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
350 γρ. σαντιγί, χωρίς ζάχαρη
Για τη σύνθεση
300 γρ. σαβαγιάρ
20 γρ. κακάο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον καφέ, το νερό, τη ζάχαρη, το λικέρ και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Για την κρέμα
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει δημιουργώντας μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για 5-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Καθώς ανακατεύουμε χρειάζεται να παίρνουμε το μείγμα και περιμετρικά από τα τοιχώματα του μπολ. Αφαιρούμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε το λικέρ, τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά για λίγη ώρα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσοχή, ανακατεύουμε λίγη ώρα για να μην κόψει το μείγμα.
Για τη σύνθεση
Βουτάμε τα σαβαγιάρ, από την πλευρά της ζάχαρης, μέσα στο κρύο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×32 εκ. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την βάση του σκεύους.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να δέσει το γλυκό.
Πασπαλίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε με 1 κ.σ. από το σιρόπι.
akispetretzikis.com
Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014