Connect with us

Uncategorized

Τοποθέτηση Κωνσταντόπουλου στο Πολυνομοσχέδιο με τα Προαπαιτούμενα (Βίντεο)

konstantopoulos lozanni sinthiki

Τοποθέτηση Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στο Πολυνομοσχέδιο με τα Προαπαιτούμενα  κατά την κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

Κύριε Πρόεδρε

Κυρίες & Κύριοι Συνάδελφοι

Όσο η μέγκενη των μνημονίων σφίγγει, δεν υπάρχει περισσότερο και λιγότερο προοδευτικό πρόσημο.

Αυτή είναι η αλήθεια και καλό είναι να λέγεται από όλους.

 Δηλώνει ο Πρωθυπουργός “ Η τρίτη αξιολόγηση κλείνει χωρίς ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα”.

Την ίδια ώρα έρχεται με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή ένα δυσβάστακτο νέο πακέτο μέτρων.

Με περικοπές επιδομάτων που αφορούν τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους όταν η χώρα μας έχει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα και έχουν ανάγκη την κάθετη στήριξή μας.

Ρυθμίσεις για τις απεργίες , τα επιδόματα, τους πλειστηριασμούς, την εκπαίδευση.

Συμπέρασμα : Πλήττονται με τον πιο ανάλγητο τρόπο οι κατακτήσεις των εργαζομένων. Οδηγούνται σε ακόμη μεγαλύτερη εργασιακή ομηρία και οικονομική ανέχεια οι μη προνομιούχοι.

Ένα το ερώτημα :

Πώς πραγματικά διαπραγματεύεται με τους δανειστές η Κυβέρνηση;

Στο ημίφως  , στο σκοτάδι, μακριά από τον δημόσιο διάλογο, την πολιτική κριτική και την κοινωνική λογοδοσία ;

Πίσω από κλειστές πόρτες;

Ο δημόσιος διάλογος θα πρέπει να λαμβάνει χώρα παντού, να είναι ανοιχτός.

Κύριοι Υπουργοί,

Η δήθεν αριστερή ρητορεία περί επαναφοράς της εργασιακής κανονικότητας  αποδεικνύεται φενάκη. 

 Τελευταίο δείγμα η κατάθεση  εκπρόθεσμης τροπολογίας για την απαιτούμενη απαρτία για την κήρυξη απεργίας και φυσικά η εσπευσμένη απόσυρσή της

Η μεθόδευση που ακολουθήθηκε για ένα τόσο φλέγον ζήτημα,  με μείζονες κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις, όπως ο περιορισμός του δικαιώματος απεργίας , σας εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Για ένα ζήτημα τόσο κομβικό για την διαφύλαξη και προαγωγή των συμφερόντων των εργαζομένων, η δημόσια διαβούλευση, με τη συμμετοχή του συνδικαλιστικού κινήματος, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη.

Η απεργία κατοχυρώθηκε ως θεσμικό αντίβαρο για την προστασία των εργαζομένων.

Μέσο αντίστασης και δικαίωμα διαπραγμάτευσης τόσο απέναντι στην κρατική εξουσία όσο και στην ισχυρότερη ασύδοτη  εργοδοτική πλευρά.

Με  αγώνες και θυσίες κατακτήθηκε αυτό το δικαίωμα και θωρακίστηκε με το Ν.1264/1982 και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η όποια θεσμική παρέμβαση,  ο περιορισμός του δικαιώματος, σε βάρος των εργαζομένων, είναι βήμα πίσω , είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία.

Κάθε τέτοια σκέψη  προϋποθέτει προηγουμένως ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, όπου εργαζόμενοι & εργοδότες, θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και θα μπορούν να συνδιαλλαγούν ισότιμα για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων εργασιακής ειρήνης.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Το αφήγημα της Κυβέρνησης έχει μετατραπεί σε βρόγχο που καθημερινά πνίγει τον εργαζόμενο , τη νοικοκυρά , το συνταξιούχο , τη νεολαία μας που μεταναστεύει.

Τους 450.000 νέους που έφυγαν με το brain drain στο εξωτερικό και έχουμε στόχο και χρέος να τους φέρουμε πίσω, γιατί αυτοί θα αλλάξουν την Ελλάδα.

Κύριοι της Κυβέρνησης,

Τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση για την «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια είναι μια ουτοπία που οδηγεί στον εφιάλτη των «μνημονίων διαρκείας».

Παρουσιάζεται μια εικονική πραγματικότητα η οποία στην ουσία είναι μια γκρίζα πραγματικότητα χωρίς πυξίδα και το χειρότερο χωρίς ελπίδα.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά , την προστασία της πρώτης κατοικίας , τη πάταξη της γραφειοκρατίας, τα μέτρα κοινωνικής στήριξης και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Υιοθετήστε τις προτάσεις μας.

Δυστυχώς για όλους μας τα δίδακτρα της αμάθειας τα πληρώσαμε πολύ ακριβά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Όλα όσα βιώνουμε τον τελευταίο καιρό με κάνουν να ανακαλώ στη σκέψη την περίοδο 2009-2012.

Την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου που έδωσε τη δική της μάχη έχοντας απέναντί της όλους τους τότε αντιμνημονιακούς και χάραξε ένα δρόμο εθνικής στρατηγικής για να σταθεί η χώρα όρθια.

Χλευάστηκε και λοιδωρήθηκε η Κυβέρνηση αυτή, σ’αυτό το δρόμο όμως της εθνικής στρατηγικής ήρθε και περπάτησε αρχικά η κυβέρνηση Παπαδήμου και η Κυβέρνηση Σαμαρά με τα 3 Ζάππεια και τα 18 δις ισοδύναμα και τέλος η Κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά του Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα λοιπόν θα πρέπει να έχουμε ένα σύνθημα, αυτό της νεολαίας της Γαλλικής Επανάστασης «ξέρουμε το μέλλον και το αλλάζουμε τώρα».

Για την Ελλάδα που μας αξίζει για την Πατρίδα που χρωστάμε στις επόμενες γενιές!!

Advertisement

AgrinioTimes ©2014