Άλλες Ειδήσεις
Τούρτα καρπούζι-πεπόνι
Συστατικά
Για τη σαντιγί
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
Για την τούρτα
- 1 κιλό καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
- 1 κιλό πεπόνι
- 100 γρ. φράουλες, κομμένες στα 4
- 100 γρ. σταφύλια
- 100 γρ. κεράσια
- φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σαντιγί
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να πάρει την υφή γιαουρτιού. Δεν τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει!
- Ο χρόνος που θα χρειαστούμε για να γίνει αυτό εξαρτάται από τα λιπαρά της κρέμας, το πόσο παγωμένη είναι η κρέμα, και το πόσο δυνατό είναι το μίξερ μας.
- Μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ αστεράκι 9 mm και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
Για την τούρτα
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρπούζι σε φέτες πάχους 1-1,5 εκ.
- Με ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 7 εκ. κόβουμε ροδέλες.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το πεπόνι.
- Στήνουμε σε ένα πιάτο εναλλάξ τις ροδέλες από το καρπούζι και το πεπόνι.
- Αφαιρούμε τη σαντιγί από το ψυγείο και διακοσμούμε τις τούρτες.
- Σερβίρουμε με τις φράουλες, τα σταφύλια, τα κεράσια και τα φύλλα δυόσμου.
akispetretzikis.com