Άλλες Ειδήσεις
Τούρτα τριπλής σοκολάτας
Συστατικά
Για τα παντεσπάνια
- 350 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για το άλειμμα των σκευών
- 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για το πασπάλισμα των σκευών
- 1 κ.γ. κακάο, για το πασπάλισμα της φόρμας
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 7 αβγά, μέτρια
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 125 γρ. γάλα, 3,5%
Για τη βουτυρόκρεμα
- 85 γρ. κουβερτούρα
- 85 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 85 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 400 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 800 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
- 30 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
- 30 γρ. κουβερτούρα λευκή, τριμμένη
- 30 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα παντεσπάνια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο από τρεις στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 23 εκ.
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι τις δύο φόρμες και αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο την τρίτη φόρμα.
- Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ τις κουβερτούρες, τις λιώνουμε σε μπεν μαρί, και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στη μεσαία και ρίχνουμε ένα- ένα τα αβγά, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα των στερεών και το γάλα στο μίξερ ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία μπολ.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο πρώτο μπολ, τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα στο δεύτερο και τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος στο τρίτο μπολ.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να πάρουμε τρία ομοιόμορφα μείγματα.
- Αδειάζουμε το μείγμα της κλασικής κουβερτούρας στη φόρμα που έχουμε πασπαλίσει με το κακάο και τα άλλα δύο μείγματα στις άλλες δύο φόρμες.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για τη βουτυρόκρεμα
- Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ τις κουβερτούρες.
- Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε κάθε μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 40-50 δευτερόλεπτα στα 800 Watt μέχρι να λιώσουν οι κουβερτούρες. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με την άχνη.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη βουτυρόκρεμα.
- Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και μοιράζουμε τη βουτυρόκρεμα σε τρία μπολ.
- Αδειάζουμε σε κάθε μπολ ένα είδος λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να πάρουμε τρία διαφορετικά χρώματα βουτυρόκρεμας – μία λευκή, μία ελαφρώς καφέ και μία σκούρα καφέ.
Για τη σύνθεση
- Τοποθετούμε σε έναν δίσκο το πιο σκουρόχρωμο παντεσπάνι και στην επιφάνειά του απλώνουμε τη σκούρα καφέ βουτυρόκρεμα καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά του.
- Τοποθετούμε ακριβώς από πάνω το ανοιχτό καφέ παντεσπάνι και απλώνουμε την ελαφρώς καφέ βουτυρόκρεμα καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά του.
- Καλύπτουμε με το πιο λευκό παντεσπάνι και απλώνουμε στην επιφάνεια και στα τοιχώματά του τη λευκή βουτυρόκρεμα.
- Διακοσμούμε την τούρτα με τις τριμμένες κουβερτούρες και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com