Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Τρουφάκια Σοκολάτας (Χριστουγεννιάτικα)

christoygenniatika

Υλικά 

Για τα τρουφάκια:

175 ml κρέμα γάλακτος
275 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
30γρ. βούτυρο
2-3 κ.σ. κονιάκ

Για την επικάλυψη (όσα προτιμώ από τα ακόλουθα):

κακάο σκόνη
αλεσμένους ξηρούς καρπούς
αποξηραμένο ινδοκάρυδο
χρωματισμένη κρυσταλλική ζάχαρη (με χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μου όπως κόκκινο ή πράσινο)
χρωματιστή ή σοκολατένια τρούφα
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (άσπρη, υγείας ή γάλακτος)

Τρόπος Παρασκευής:

Ζεσταίνω καλά την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό σκεύος μέχρι να βράσει.

Αφαιρώ από την φωτιά και προσθέτω την σοκολάτα υγείας, το βούτυρο και το κονιάκ κι ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Στην συνέχεια βάζω το μείγμα στο ψυγείο για 8 ώρες να κρυώσει.

Όταν πια έχει πήξει πια καλά παίρνω δύο κουταλάκια (ή το ειδικό εργαλείο ζαχαροπλαστικής) σχηματίζω ένα-ένα τα τρουφάκια και τα ρίχνω στο μπολ με την επικάλυψη της επιλογής μου (πλην της κουβερτούρας που απαιτεί άλλη διαδιακσία-βλ. παρακάτω) για να καλυφθούν.

Για την επικάλυψη σοκολάτας η διαδικασία είναι διαφορετική και λίγο περισσότερο χρονοβόρα.

Πρώτα θα πρέπει να καταψύξω τα τρουφάκια για μια ώρα και παράλληλα να λιώσω την σοκολάτα σε δοχείο πάνω από βραστό νερό (bain-marie). Αφού λιώσει καλά η σοκολάτα την αφήνω για λίγο στην άκρη να γίνει χλιαρή.

Με ένα πιρούνι ή ένα ξύλινο καλαμάκι (για σουβλάκια) βουτάω ένα-ένα τα τρουφάκια μέσα στην σοκολάτα.

Αφαιρώ την περίσσια επικάλυψη σοκολάτας χτυπώντας ελαφρά το πιρούνι στο στόμιο του δοχείου.

Τα τοποθετώ σε λαμαρίνα με λαδόκολλα κι αμέσως στο ψυγείο να κρυώσουν.

Τα σοκολατένια τρουφάκια είναι έτοιμα και διατηρούνται στο ψυγείο για 10 μέρες.

Πηγή: dailycious.gr

«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr

 

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014