Άλλες Ειδήσεις
Τυροκροκέτες
Συστατικά
- 250 γρ. mix τυριών, έμμενταλ, τσένταρ, γκούντα, γραβιέρα
- 1 αβγό
- 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., +έξτρα 150γρ. για πασπάλισμα
- δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- 70 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 φέτες μπέικον
- 1 κ.σ. μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Γεμίζουμε με ηλιέλαιο 2 εκ. βάθος και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το mix τυριών, το αυγό, 40 γρ. αλεύρι, πιπέρι, αλάτι, τον δυόσμο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
- Θα προσθέσουμε αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Πλάθουμε 20 μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι.
- Βάζουμε στο τηγάνι για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Αν δεν τα τηγανίσουμε αμέσως μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο. Μετά τα περνάμε από νερό, αλεύρι και τα τηγανίζουμε.
Για το σερβίρισμα
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το τσένταρ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να λιώσει το τυρί και περιχύνουμε τις τυροκροκέτες.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το μπέικον, τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε τις κροκέτες.
akispetretzikis.com