Uncategorized
Μ. Τζελέπης: Είμαστε ζωντανοί και δυνατοί παρά τις «προδοσίες» από τους δικούς μας «εφιάλτες»
Να σταματήσει πια το αυτομαστίγωμα και η μεμψιμοιρία. Και να ξαναεκφράσουμε τον κόσμο μας».
Με αυτές τις φράσεις ο βουλευτής του Ν. Σερρών με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, Μιχάλης Τζελέπης εκφράζει στη συνέντευξή του στο TheCaller την αναγκαιότητα το 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες, να δώσει και πάλι «το ξεκάθαρο και εκκωφαντικό στίγμα» του ΚΙΝ.ΑΛ. ενόψει των Ευρωεκλογών και σε λίγους μήνες και των Εθνικών Εκλογών.
Ο Μιχάλης Τζελέπης, με λόγο καταιγιστικό και αιχμηρό μίλησε στο TheCaller, όχι μόνο για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και για τις «προδοσίες από τους δικούς μας “εφιάλτες”», τον «ήλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.» και το «απελπιστικό κλίμα» που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο βουλευτής Σερρών, Μιχάλης Τζελέπης θέλησε από την αρχή να ξεκαθαρίσει ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι η μόνη λύση των εκλογών, τονίζοντας «δεν είναι λύση στην «ξετσίπωτη» Αριστερά, η λαϊκίστικη, επάρατος Δεξιά».
Παράλληλα επεσήμανε ότι «το πολιτικό πρόταγμα των εκλογών, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, αποκτά νέα εντελώς πολιτικά χαρακτηριστικά και ριζικά διαφορετικό πολιτικό στίγμα, μετά την Διακυβέρνηση Τσίπρα».
Ολόκληρη η συνέντευξη του Μιχάλη Τζελέπη στο TheCaller και την Τόνια Ζαραβέλα:
Σε λίγες ημέρες, στις 30 & 31 Μαρτίου θα διεξαχθεί το 2ο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. Στόχος του είναι η ενοποίηση του κινήματος, το οποίο μέσα σε λίγους μήνες γνώρισε την αποχώρηση του «Ποταμιού», του Θανάση Θεοχαρόπουλου και πληθώρας στελεχών που άφησαν αιχμές για «δεξιά στροφή».
Πόσο αναγκαία και πόσο εφικτή είναι η επανεκκίνηση του κόμματος;
Είμαστε ακόμη ζωντανοί, εδώ, παρόντες, παρά τις αντίθετες προβλέψεις και επιδιώξεις, με πείσμα και θέληση να γινόμαστε καθημερινά πιο δυνατοί μέσα από τις όποιες δυσκολίες ή καλύτερα παρά τις όποιες «προδοσίες» από τους δικούς μας «εφιάλτες».
Η συμφωνία των Πρεσπών, άλλους διέλυσε… Άλλοι έμειναν χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα.
Όχι το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό παραμένει αρραγές και συνεχίζει την ανοδική του πορεία.
Με αφορμή την επικίνδυνη Συμφωνία των Πρεσπών, και προς «αποσαφήνιση» προς πάσα κατεύθυνση, προκηρύχθηκε το 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ένα χρόνο μετά το πρώτο, δύο μήνες πριν τις εκλογές, έτσι ώστε πλέον ενωμένοι, δημοκρατικά μεν, όχι πολυφωνικά δε, με ξεκάθαρο και εκκωφαντικό στίγμα, να συνεχίσουμε την μάχη των Ευρωεκλογών και λίαν συντόμως και των Εθνικών Εκλογών.
Οι δικαιολογίες περί «δεξιάς στροφής» πέραν από παιδαριώδεις, είναι σχεδόν ιλαρές, όταν εκστομίζονται από τους «χορηγούς της ακροδεξιάς».
Πριν από λίγες εβδομάδες στελέχη του κινήματος στη Ρόδο, ζήτησαν την επιστροφή του «ΠΑ.ΣΟ.Κ.».
Ο Νίκος Παπανδρέου, δήλωσε ότι θα καταθέσει κατά τις εργασίες του Συνεδρίου τη σχετική πρόταση.
Βέβαια, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφη Γεννηματά, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα μπορούσε η επιστροφή του «πράσινου ήλιου» να κάνει τα πρόσωπα που αποχώρησαν να επιστρέψουν και να φέρει δημοσκοπικά χαμόγελα στην Χαριλάου Τρικούπη;
Η βάση μας, η καρδιά του Κινήματος, στην οποία απευθυνόμαστε θα αποφασίσει για όλα αυτά.
Η Πρόεδρος ήταν σαφής: τα κόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να κάνουν «ένα βήμα πίσω», χάριν της ενότητας αφενός, αλλά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο ήλιος του θα είναι πάντα εδώ, στα ψηφοδέλτιά μας, στην ψυχή μας, κατατρέχοντας τους μιμητές, τους τιμητές και τους υβριστές του και πάνω απ όλα στους επιλήσμονες και αγνώμονες που το υποτίμησαν.
Η επανεκκίνηση στο Κίνημα Αλλαγής, ένα χρόνο μόλις μετά την ίδρυσή του, μπορεί τελικά να οδηγήσει ακόμη και στην εκλογή νέου προέδρου; Είναι αυτό ζητούμενο της αλλαγής;
Το ζητούμενο είναι η ίδια η «αλλαγή».
Η αλλαγή νοοτροπίας, πολιτικής κουλτούρας και σκέψης.
Η αλλαγή θεώρησης από εμάς τους ίδιους. Όχι η αλλαγή Προέδρου ή οργάνων ή διαδικασιών.
Δεν είμαστε πια «οι νάνοι των φόβων μας». Διεκδικούμε να ξαναγίνουμε «οι γίγαντες των ονείρων μας».
Να σταματήσει πια το αυτομαστίγωμα και η μεμψιμοιρία. Και να ξαναεκφράσουμε τον κόσμο μας.
Αυτές τις 212.000 αρχικά, όλον το Ελληνικό λαό, στη συνέχεια. Ουδείς έχει θέσει θέμα Προέδρου.
Κυρίως, ουδείς από τις 212.000 που πριν ένα χρόνο προσήλθαν σε μια μαζική εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου.
Η «επανεκκίνηση» δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά ζήτημα πολιτικών, στρατηγικής, σχεδιασμού, και σχεδίου για μία καλύτερη χώρα και έναν καλύτερο χώρο.
Και σ’ αυτά η Φώφη Γεννηματά ανταποκρίνεται κατά τις προσδοκίες όλων μας, με γνώση, εμπειρία, αστείρευτη δύναμη και πείσμα.
«Ζούμε πραγματικά μια δημοκρατία Λατινικής Αμερικής, εκφυλισμού, παρακμής, με έναν Πρωθυπουργό θεατή στους εκβιασμούς και στις ενδοκυβερνητικές κόντρες», είχατε πει σε πρόσφατη ομιλία σας στη Βουλή.
Υπάρχει κάποιο ανοιχτό ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή η υπουργοποίηση πρώην στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ./ΚΙΝ.ΑΛ. έφερε την οριστική και αμετάκλητη ρήξη;
Το Κίνημα Αλλαγής θα πορευτεί αυτόνομο προς τις προσεχείς εκλογές. Σύμπραξη μετώπων είτε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είτε με την Νέα Δημοκρατία, δεν θα υπάρξει.
Τέλος.
Χωρίς αστερίσκους, δεύτερες σκέψεις, «αν» και «ίσως». Δεν είναι λύση στην «ξετσίπωτη» Αριστερά, η λαϊκίστικη, επάρατος Δεξιά.
Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος.
Είμαστε ο μόνος δρόμος.
«Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες».
Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών έτσι όπως το έθεσε πριν από λίγες ημέρες η Φώφη Γεννηματά. Συγκλίνουν οι απόψεις σας;
Σε ποιες περιπέτειες θεωρείτε ότι μπορεί να μας οδηγήσει ένα «αδύναμο» ποσοστό του ΚΙΝ.ΑΛ. στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν;
Στο ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. Στην επικράτηση συντηρητικών πολιτικών, εφαρμοζόμενες είτε από την νέα Δεξιά του κ. Τσίπρα, είτε από την παλιά Δεξιά του Κ. Μητσοτάκη.
Μόνο ένα ισχυρό «Κίνημα Αλλαγής» μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στο τέλμα που διαφαίνεται ότι πλησιάζει επικίνδυνα.
Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, λοιπόν, για να γυρίσει σελίδα ο τόπος, μ’ ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, απαλλαγμένο από «εξουσιαστικές αντιλήψεις» και ιδεοληψίες, βασισμένο στο «Πρόγραμμα Ελλάδα», το οποίο θα δίνει ουσιαστικές λύσεις για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν μπορεί ο τόπος να εξελιχθεί, να προχωρήσει με τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα και τον ακραία συντηρητικό νεοφιλελευθερισμό του κ. Μητσοτάκη.
Δεν γίνεται η χώρα να βρίσκεται διαρκώς «μετέωρη» ανάμεσα στα δύο άκρα. Χρειάζεται «πολιτική ισορροπία» και το ανάλογο «πολιτικό μέτρο» που μόνο το Κίνημα Αλλαγής διαθέτει.
Και το έχει αντιληφθεί αυτό πια και η κοινωνία και μας επιστρέφει το ομόφωνο και αταλάντευτο μήνυμα της συστράτευσης και της ενότητας με τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις και τις γεμάτες αίθουσες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, τα οποία προφανώς αποδεικνύουν και εμπράκτως ότι θα είμαστε η θετική έκπληξη των επόμενων εκλογών… Το κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα μετά και τη Συμφωνία Πρεσπών είναι τεταμένο.
Η στάση του ΚΙΝ.ΑΛ. θεωρείτε ότι ήταν η ενδεδειγμένη;
Ποια μηνύματα λαμβάνετε από τους πολίτες των Σερρών, όπου εκλέγεστε;
Δεν είναι απλά τεταμένο, είναι απελπιστικό. Το όνομά Μακεδονία είναι «η ψυχή μας», όπως είπε και ο ιδρυτής μας Ανδρέας Παπανδρέου.
Και η «ψυχή» αυτή, είναι πια λαβωμένη. Αυτό το όνομα, κυριολεκτικά το χαρίσαμε.
Το κάναμε δώρο μαζί με την γλώσσα και την εθνικότητα.
Και αυτό που ακόμη δεν έχει διαφανεί είναι και οι τεράστιες οικονομικές συνέπειες της ανίερης αυτής συμφωνίας. Το Κίνημα Αλλαγής, από την αρχή κράτησε μία πολύ υπεύθυνη στάση για το «Μακεδονικό ζήτημα»,
με σεβασμό στα Εθνικά μας συμφέροντα, στην ιστορία μας.
Δεν υπέκυψε σε «εξουσιαστικά διλλήματα»,
ούτε έκανε εκπτώσεις αξιών, αρχών.
Υπερασπιστήκαμε Κοινοβουλευτικά με κάθε μέσο και με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο την Πατρίδα μας.
Ήμασταν πολιτικά έντιμοι και ειλικρινείς, δεν παίξαμε «κορώνα ή γράμματα» την Ιστορία μας για λίγα μόνο «ψίχουλα εξουσίας»…
Και αυτό μας το αναγνωρίζει όχι μόνο ο Σερραϊκός λαός, αλλά ολόκληρη η χώρα.
Ποιο εκτιμάτε ότι είναι το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και ποιο είναι για εσάς το διακύβευμα;
Ήδη έχουμε μία Κυβέρνηση παραλυμένη από τον φόβο ότι θα χάσει τις εκλογές και όποια κίνηση και αν κάνει πια δεν της βγαίνει, γι’ αυτό άλλωστε και καταναλώνει πολιτικό χρόνο εις βάρος της χώρας, αναζητώντας με αυτόν τον τρόπο τον κατάλληλο χρόνο για να προσφύγει σε μία αξιοπρεπή, εκλογική ήττα.
Το πολιτικό πρόταγμα των εκλογών, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, αποκτά νέα εντελώς πολιτικά χαρακτηριστικά και ριζικά διαφορετικό πολιτικό στίγμα, μετά την Διακυβέρνηση Τσίπρα.
Δεν μπορούμε πια να μιλάμε με όρους του παρελθόντος, δηλ. με τις διαιρετικές τομές προηγούμενων δεκαετιών μεταξύ «δεξιού» και «αριστερού χώρου».
Οι όροι αυτοί είναι ήδη «παρωχημένοι», ενώ παράλληλα ο μύθος των ιδεολογικών ταυτοτήτων έχει πια
καταρριφθεί, αν αναλογιστεί μόνο κανείς ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί σήμερα να αυτοπροσδιορίζεται ως «αριστερός»,
αλλά με τις πολιτικές που υιοθετεί, θα τρέμανε δίπλα του και οι πιο ακραίοι νεοφιλελευθεριστές.
Το προεκλογικό σκηνικό, λοιπόν, θα στηθεί γύρω από το δίπολο: «ποιότητα» versus «φαυλότητα», «συντήρηση και λαϊκισμός» versus «πρόοδος και αποτελεσματικότητα», «ανάπτυξη»-«στασιμότητα», «εκδημοκρατισμός των
θεσμών»-«υπονόμευση», «σταθερότητα»-«αστάθεια» τα οποία σημειωτέον δεν τα πρεσβεύει ούτε η «λαϊκιστική
Αριστερά» του κ. Τσίπρα ούτε η «Συντηρητική παράταξη» του κ. Μητσοτάκη.
Μόνο το «Κίνημα Αλλαγής» μπορεί
να θεωρηθεί ο πραγματικός εγγυητής όλων των παραπάνω, προαναφερόμενων «τομών-αλλαγών» γιατί την ίδια «αλλαγή» την έχει στο DNA του.
thecaller.gr