Βουλή
Γ. Βαρεμένος: Τοξικότητα και διχασμός – Το «υπερ-εμβόλιο» της Κυβέρνησης (Video)
Ο Γ. Βαρεμένος στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας
- Τοξικότητα και διχασμός: Το «υπερ-εμβόλιο» της Κυβέρνησης
«Η Κυβέρνηση συνεχίζει την «επιτελική» υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου, φέρνοντας προς ψήφιση με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ένα νομοσχέδιο-σούπερ-μάρκετ και μάλιστα σε μία μέρα που συζητιόταν η πρόταση για προανακριτική επιτροπή κατά του Ν. Παππά. Αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αναγκαία συναίνεση, εν μέσω της δραματικής κορύφωσης της πανδημικής κρίσης: το «υπερ-εμβόλιό» της είναι η διασπορά τοξικότητας και ο διχασμός, το «αίμα» των πολιτικών της αντιπάλων στην αρένα, για να ικανοποιήσει το ακραίο ακροατήριο της Ν.Δ.», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Βαρεμένος κατά τη σημερινή ομιλία του στη Βουλή, ως Eισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., στα πλαίσια της συζήτησης κατεπείγοντος νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.
Ο κ. Βαρεμένος συνέχισε λέγοντας: «Με τα self-tests, η Κυβέρνηση, ενώ έμμεσα αναγνωρίζει αυτό που από την αρχή της πανδημίας της τονίζουμε, την ανάγκη δηλ. για εκτενή επιδημιολογικό έλεγχο και ιχνηλάτηση, καταφεύγει και πάλι σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Ενώ ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα self-test έχουν σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας αλλά και δεοντολογίας, και σε ευρωπαϊκά κράτη χρησιμοποιούνται εντελώς επικουρικά και συμπληρωματικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα χρησιμοποιεί, κατά την προσφιλή της τακτική, ως αποποίηση των δικών της ευθυνών. Το δόγμα της είναι: Ό,τι καλό γίνεται, οφείλεται στην «σωτήρια» πολιτική της. Και όταν φθάνει σε αδιέξοδο, μετακυλίει τις ευθύνες στους πολίτες. Αναρωτιόμαστε, ποιος εργαζόμενος -ιδίως του ιδιωτικού τομέα- θα ομολογήσει ότι βγήκε θετικός στο self-tests;»
Στην συνέχεια, ο κ. Βαρεμένος αναρωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν, σε συνθήκες πολέμου, η κυβέρνηση να επιστρατεύει απλώς 200 ιδιώτες γιατρούς, αντί να έχει κάνει εν τω μεταξύ τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού; Και αντί αυτών, να προσλαμβάνει αστυνομικούς για τα Πανεπιστήμια; Γιατί εξαιρεί από τον πόλεμο τον ιδιωτικό τομέα; Εμείς δεν αρνούμαστε την συμπληρωματικότητα του ιδιωτικού τομέα ως προς το δημόσιο Ε.Σ.Υ. Αλλά είναι απαράδεκτο, σε συνθήκες πολέμου να θέλει ο ιδιωτικός τομέας να μείνει «καθαρός απ’ τον κορωνοϊό» και να αυξάνει τα κέρδη του πάνω στα συντρίμμια της πανδημίας.»
Και ο κ. Βαρεμένος κατέληξε: «Η σημερινή κυβέρνηση είχε την τύχη να βρει απέναντι της μια υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά η ίδια κινείται με τρόπο ανεύθυνο, βάζοντας την χώρα στην κόψη του ξυραφιού. Η πανδημία είναι μία δοκιμασία σε όλα τα επίπεδα κaι όχι ευκαιρία για εργαλειοποίηση και επικοινωνιακή διαχείριση. Η Ύβρις της κυβέρνησης θα φέρει την Νέμεσι, η οποία όμως δεν πρέπει επ’ ουδενί να πέσει στα κεφάλια του ελληνικού λαού.»