Connect with us

Οικονομία

Βαρκελώνη: Η ΕΛ.Ο.Π.Υ. άφησε το στίγμα της στη Seafood Expo Global (Photos)

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) έδωσε δυναμικό παρόν στη Seafood Expo Global, την κορυφαία έκθεση ιχθυηρών στην Ευρώπη, που διεξήχθη στη Βαρκελώνη από τις 22 έως τις 25 Απριλίου 2024.
varkeloni-i-el-o-p-y-afise-to-stigma-tis-sti-seafood-expo-global-photos

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) έδωσε δυναμικό παρόν στη Seafood Expo Global, την κορυφαία έκθεση ιχθυηρών στην Ευρώπη, που διεξήχθη στη Βαρκελώνη από τις 22 έως τις 25 Απριλίου 2024.

Με ένα εντυπωσιακό περίπτερο 300 τ.μ. σε στρατηγικό σημείο της έκθεσης, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. προσέλκυσε πλήθος μελών, εκθετών και επισκεπτών, αναδεικνύοντας το κύρος και την αξία της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Ενίσχυση από την ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ.

Η ισχυρή παρουσία της ΕΛ.Ο.Π.Υ. ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σταύρου Κελέτση, και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, κου. Γεωργίου Στρατάκου.

Συνοδευόμενοι από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛ.Ο.Π.Υ., τον κο. Παντελή Γκάσιο, Σύμβουλο ΟΕΥ Α’ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη, και τον κο. Ανδρέα Παππά, Πρόεδρο του Ισπανοελληνικού Επιμελητηρίου, οι κοι. Κελέτσης και Στρατάκος περιηγήθηκαν στο περίπτερο, συνομίλησαν με τα Μέλη της ΕΛ.Ο.Π.Υ. και τους υπόλοιπους Έλληνες εκθέτες, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή τους στον κλάδο.

elopu seafood expo global1

Γαστρονομικές εμπειρίες με ελληνικά ψάρια

Πολλοί Έλληνες και ξένοι επισκέπτες έσπευσαν στο περίπτερο της ΕΛ.Ο.Π.Υ. για να απολαύσουν τα καθημερινά γαστρονομικά live cooking sessions.

Ο διακεκριμένος Έλληνας Chef, κ. Κωνσταντίνος Βασσάλος, μαζί με το επιτελείο του, μάγευε τους παρευρισκόμενους με γευστικούς μεζέδες, φτιαγμένους από τα εκλεκτά ψάρια που παράγουν τα 22 μέλη της ΕΛ.Ο.Π.Υ.: τσιπούρα, λαβράκι, κρανιό και φαγκρί βραχύπτερο.

Εντυπωσιακή προβολή της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας

Το περίπτερο της ΕΛ.Ο.Π.Υ., με έντονο ελληνικό branding και άψογη παρουσίαση των ελληνικών φρέσκων ψαριών εκτροφής «Fish from Greece», επιμελήθηκε η εταιρεία Promo Solution, σταθερός και αξιόπιστος συνεργάτης της ΕΛΟΠΥ στις εκθέσεις.

Η διαχρονική παρουσία της ΕΛ.Ο.Π.Υ. σε διεθνείς εκθέσεις, όπως η Seafood Expo Global, αποτελεί αδιαμφισβήτητη demonstrably η εξωστρέφεια και ο εξαγωγικός προσανατολισμός των 22 Mελών της, αναδεικνύοντας την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια ως ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της.

elopu seafood expo global2

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.)

Η ΕΛ.Ο.Π.Υ., κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές.

Σήμερα, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου.

Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP), του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) και του European Aquaculture Society (EAS), αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη xαρακτηρίζουν.

Η ΕΛ.Ο.Π.Υ. λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.

Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα.

Επιπλέον, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛ.Ο.Π.Υ. αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικώνσε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece

Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece έχουν απαράμιλλη φρεσκάδα, υπέροχη γεύση, εξαιρετική ποιότητα και πλούσια θρεπτικά συστατικά. Αναπτύσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, την πεντακάθαρη διαυγή θάλασσα της χώρας μας, σύμφωνα με αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφονται με εξαιρετικής ποιότητας, πλήρως ισορροπημένες μη γενετικά τροποποιημένες ιχθυοτροφές.

 

Διαβάστε επίσης: Παπαστράτος: Αίτηση έως τις 30 Απριλίου για 35 θέσεις Νέων Μηχανικών

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014