Άλλες Ειδήσεις
Vegan κρέμα σοκολάτας
Συστατικά
- 80 γρ. κακάο, σε σκόνη
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 250 γρ. γάλα καρύδας
- 120 γρ. νερό
- 60 γρ. σιρόπι αγαύης
- 30 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- φρούτα, της αρεσκείας σας
- φυτική κρέμα γάλακτος, λίγη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά (το κακάο και το κορν φλάουρ) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα καρύδας και το νερό ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, το σιρόπι σφένδαμου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα χειρός για να αποφύγουμε τυχόν σβόλους στο μείγμα μας.
- Τέλος, ρίχνουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, με το σύρμα, για 7-9 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
- Μεταφέρουμε σε ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας. Εναλλακτικά με λίγη φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας και blueberries με φράουλες.
akispetretzikis.com