Άλλες Ειδήσεις
Vegan μπάρες λεμονιού
Συστατικά
Για τη βάση
220 γρ. μαργαρίνη
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για την κρέμα
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. χυμό λεμονιού, φρέσκο
600 γρ. κρέμα καρύδας, σε κονσέρβα
100 γρ. κορν φλάουρ
1/2 κ.σ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα ταψάκι 25×32 εκ. απλώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε όλο το μείγμα της βάσης.
Ψήνουμε για 25 λεπτά.
Για την κρέμα
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, την κρέμα καρύδας, το κορν φλάουρ και μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βάζουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει και πάρει μια βράση.
Αφαιρούμε τη βάση από τον φούρνο, απλώνουμε τη ζεστή κρέμα και ψήνουμε ξανά για επιπλέον 15 λεπτά. Όταν βγάλουμε από τον φούρνο θα είναι ακόμα ρευστό το μείγμα.
Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να δέσει η κρέμα.
Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με ινδοκάρυδο.
akispetretzikis.com