Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Vegan ψωμάκια για burger

archeio lipsis 768x500 1

Συστατικά

270 γρ. ρόφημα σόγιας, + 30 γρ. για το άλειμμα
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
15 γρ. μαγιά ξηρή
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. μαργαρίνη
αλάτι
Για το σερβίρισμα
226 γρ. vegan burger
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κέτσαπ
2 φέτες ντομάτα
φύλλα iceberg
2 κ.σ. vegan μαγιονέζα
πατάτες τηγανητές

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα ψωμάκια
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ρόφημα σόγιας, τη ζάχαρη και τη μαγιά, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε καλά με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το αλάτι, και χτυπάμε για ακόμα 8 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ και να είναι ελαστική.
Λαδώνουμε το εσωτερικό ενός μεγάλου μπολ.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30-60 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο χρόνος αναμονής εξαρτάται από την θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στο γκριλ.
Στρώνουμε δύο φύλλα λαδόκολλας σε δύο ταψιά.
Κόβουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια των 100 γρ. και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Τοποθετούμε τα μπαλάκια στα ταψιά με απόσταση μεταξύ τους, και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 με 20 λεπτά, ώστε να φουσκώσουν και διπλασιαστούν σε όγκο.
Αλείφουμε τα ζυμαράκια με το ρόφημα σόγιας, μεταφέρουμε το ένα ταψί στον φούρνο, και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο ταψί.
Αφαιρούμε το κάθε ταψί από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Για το σερβίρισμα
Τοποθετούμε μια γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά, πασπαλίζουμε τα μπιφτέκια με το ελαιόλαδο, και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αφαιρούμε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα μεταφέρουμε στο ίδιο τηγάνι.
Ψήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφαιρούμε τα ψωμάκια.
Απλώνουμε την κέτσαπ στο κάτω ψωμάκι, τοποθετούμε από πάνω το vegan μπιφτέκι, μια φέτα ντομάτας και ένα φύλλο iceberg.
Απλώνουμε vegan μαγιονέζα στο πάνω ψωμάκι και κλείνουμε το burger.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα burgers και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
akispetretzikis.com
Advertisement

AgrinioTimes ©2014