Άλλες Ειδήσεις
Victoria Cake
Συστατικά
Για τα παντεσπάνια
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αβγά, μεσαία
80 γρ. γάλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
200 γρ. φυτική κρέμα
20 γρ. ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
δυόσμο
σαντιγί, φυτική
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα παντεσπάνια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
Βάζουμε 2 κ.σ. από το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε το γάλα. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το αλεύρι στο μίξερ, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ενσωματώσουμε το αλεύρι που μπορεί να έχει μείνει στα τοιχώματα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες 20 εκ. βουτυρωμένες και αλευρωμένες.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη σύνθεση
Κόβουμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια από το ένα παντεσπάνι για να τραβήξει την υγρασία από τη μαρμελάδα.
Μεταφέρουμε το παντεσπάνι στην πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε όλη τη μαρμελάδα.
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Καλύπτουμε το παντεσπάνι με τη φυτική σαντιγί και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με σαντιγί και δυόσμο.
akispetretzikis.com