Connect with us

Uncategorized

Δ. Βίτσας: «Κανείς να μην σκέφτεται κουτά σε σχέση με τον ελλαδικό χώρο»

vitsas3333

«Αυτή η κυβέρνηση και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι η βασική δύναμη και μετά το τέλος της τετραετίας», εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha.

«Όλες αυτές οι αλλαγές που έχουν γίνει και αυτό το μεγάλο βήμα που έχει γίνει τα πρώτα 3 χρόνια και το γεγονός ότι βγαίνουμε από την μνημονιακή περίοδο, μας δημιουργεί νέο έδαφος και νέες υποχρεώσεις, θα προσμετρηθεί από τον ελληνικό λαό και θα δοθεί ευκαιρία συνέχισης αυτής της πορείας», προσέθεσε.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε θετικό γεγονός στην πολιτική ζωή το να διατυπώνονται κοινές θέσεις πάνω σ΄ ένα ζήτημα εθνικό. «Το να μην παίρνεις καν θέση και να λες “άστο, μια άλλη στιγμή”, προσπαθώντας να λύσεις προβλήματα του δικού σου κόμματος, δεν εξυπηρετεί το εθνικό ζήτημα», παρατήρησε.

Εξάλλου, σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Βίτσας αφού ανέφερε ότι «έχουμε μια αύξηση των παραβιάσεων τα δύο τελευταία χρόνια και μια αύξηση των επιθετικών δηλώσεων σε σχέση με το Αιγαίο και την Κύπρο», υπογράμμισε ότι «αποκρούουμε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις με αποφασιστικότητα και με τις δικές μας ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις δημιουργούμε όλες εκείνες τις καταστάσεις αποτροπής, ώστε κανείς να μη σκέφτεται “κουτά” σε σχέση με τον ελλαδικό χώρο».

Για δε το πρόσφατο συμβάν στα Ίμια τόνισε: «Καταγράφουμε και αναλύουμε τα πάντα, αλλά δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Δηλώνουμε κάθε φορά την αποφασιστικότητα μας, την ψυχραιμία μας και προχωράμε».

Όσον αφορά στις σχέσεις με την Τουρκία σε συνδυασμό και με το προσφυγικό ζήτημα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι «οι συζητήσεις (με την ΕΕ) που έχουν παγώσει και αυτές που γίνονται, ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος στην Τουρκία».

Παράλληλα σχολίασε ότι «το προσφυγικό ζήτημα είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ούτε ως απειλή ούτε ως όπλο για τις πολιτικές επιδιώξεις», επισημαίνοντας ότι «αυτό πρέπει να το ακούσει και η Τουρκία αλλά και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ώστε να κατανοήσουν ότι με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να διαχειριστούν το όλο πρόβλημα και όχι με κλείσιμο των συνόρων και περιχαράκωση και δημιουργώντας μια Ευρώπη φρούριο».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα της απομάκρυνσης στρατοπέδων από ορισμένες πόλεις, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας παρατήρησε ότι «δεν μπορεί να εξαρτάται η τοπική οικονομία από την ύπαρξη ενός στρατοπέδου» και επανέλαβε πως «όπου απομακρυνθεί ένα στρατόπεδο θα δημιουργήσουμε αντισταθμιστικά ωφελήματα για την περιοχή, είτε εμείς ως ΥΠΕΘΑ είτε στο σύνολο σαν κυβέρνηση».

Όπως είπε με τη νέα διάταξη θα ενισχυθούν σε επίπεδο λειτουργικότητας, κατά κύριο λόγο, τα σύνορα. Οι στρατιώτες θα παρουσιάζονται, αντί στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων, σε βασικούς σχηματισμούς (όπως γίνεται σε πολλές χώρες του κόσμου), κατά κύριο λόγο, στα νησιά, τον Έβρο, όλη τη Θράκη και την παραμεθόριο περιοχή της Μακεδονίας.

zougla.gr

Advertisement

AgrinioTimes ©2014