Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Χαλούμι sticks με ζύμη κουρού στον φούρνο

archeio lipsis

Συστατικά

Για τα sticks
500 γρ. χαλούμι
320 γρ. ζύμη κουρού
αβγό, για το άλειμμα
Για τη μελιτζανοσαλάτα
μελιτζάνες
πιπεριά Φλωρίνης
1 σκ. σκόρδο
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
20 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
3 κ.σ. ταχίνι
Για το σερβίρισμα
ρίγανη
ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα sticks
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Κόβουμε το χαλούμι στη μέση και κόβουμε σε λωρίδες 2 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε το φύλλο κουρού στην επιφάνεια εργασίας μας και το κόβουμε σε 12 λωρίδες.
Τυλίγουμε με μια λωρίδα ένα stick από το χαλούμι και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Για τη σαλάτα
Τοποθετούμε στη φωτιά τις μελιτζάνες και την πιπεριά για να ψηθούν και να πάρουν και καπνιστό άρωμα. Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε φωτιά, ψήνουμε στον φούρνο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια από την πιπεριά, τη φλούδα από τις μελιτζάνες και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους.
Σε ένα μιξεράκι βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το ξίδι και χτυπάμε για να διαλυθεί το σκόρδο.
Προσθέτουμε το ταχίνι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή σάλτσα.
Ανακατεύουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε τα sticks και τη σαλάτα με ρίγανη και ελαιόλαδο
akispetretzikis.com
Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014