Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Χοιρινές μπριζόλες ψητές με γλυκόξινη μαρινάδα

Υλικά

    • 4 μπριζόλες χοιρινές

Για τη μαρινάδα:

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 8 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

Διαδικασία

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο σκεύος και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες. Αφήνετε να μαριναριστούν για 3 ώρες περίπου. Ενδιάμεσα τις ανακατεύετε δύο τρεις φορές με ξύλινη κουτάλα.

Στη συνέχεια βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα τους και τις ψήνετε σε καυτή σχάρα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Όσο ψήνονται τις αλείφετε μία δύο φορές με τη μαρινάδα. Προσοχή, δεν τις αλατίζετε γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή. Μόνο στο τέλος τις πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

olivemagazine.gr

Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014