Άλλες Ειδήσεις
Χοιρινές μπριζόλες ψητές με γλυκόξινη μαρινάδα
Υλικά
-
- 4 μπριζόλες χοιρινές
Για τη μαρινάδα:
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
- 8 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- πιπέρι
Διαδικασία
Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο σκεύος και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες. Αφήνετε να μαριναριστούν για 3 ώρες περίπου. Ενδιάμεσα τις ανακατεύετε δύο τρεις φορές με ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα τους και τις ψήνετε σε καυτή σχάρα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Όσο ψήνονται τις αλείφετε μία δύο φορές με τη μαρινάδα. Προσοχή, δεν τις αλατίζετε γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή. Μόνο στο τέλος τις πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
olivemagazine.gr