Άλλες Ειδήσεις
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- ανθός αλατιού σε νιφάδες ή επιτραπέζιο αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα πιπεριάς
- 3 ψημένες κόκκινες πιπεριές
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ. αμυγδαλόψιχα
- 60 ml ελαιόλαδο
- 2 φέτες ψωμί
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε τη σάλτσα πιπεριάς: Πολτοποιήστε όλα τα υλικά και αφήστε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.
- Αλείψτε με ελαιόλαδο τις μπριζόλες και ψήστε τις στο γκριλ ή σε αντικολλητική σχάρα. Οι χοιρινές μπριζόλες θέλουν δυνατή φωτιά ή τουλάχιστον 220° C στο γκριλ.
- Όταν ψηθούν οι μπριζόλες, αλατίστε τες με τον ανθό αλατιού, πασπαλίστε με το πιπέρι, σερβίρετέ τις με τη σάλτσα πιπεριάς και συνοδέψτε τις με τη γαρνιτούρα της προτίμησής σας.
Tip. Ο ιδανικός τρόπος για να τσεκάρετε αν έχουν ψηθεί σωστά οι χοιρινές μπριζόλες είναι το θερμόμετρο. Στους 63-64 βαθμούς, το χοιρινό είναι σωστά ψημένο και ζουμερό. Όσο το αφήνετε στην εστία ή στο φούρνο, θα αρχίσει να στεγνώνει και να σκληραίνει.
ethnos.gr