Συστατικά
- 350 γρ. ντοματίνια
- 1/3 κρεμμύδι, ξερό
- 250 γρ. νερό, για το κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί, για το κρεμμύδι
- 1/2 αγγούρι
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο, +έξτρα για το σερβίρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- 10-15 ελιές
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 150 γρ. φέτα
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
Για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές κάθετες φέτες και βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ που του έχουμε βάλει κρύο νερό και ξίδι.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το αγγούρι αφήνοντας λίγο φλούδα και το κόβουμε σε λεπτές κάθετες διαγώνιες φέτες.
- Βάζουμε το αγγούρι σε ένα άλλο μπολ.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το αγγούρι.
- Κόβουμε και την πιπεριά σε κάθετες λεπτές λωρίδες και τη ρίχνουμε και αυτή στο μπολ με το αγγούρι και τα τοματίνια.
- Ξεπλένουμε το κρεμμύδι στραγγίζοντας το καλά με τα χέρια και το προσθέτουμε στο μπολ με τα άλλα λαχανικά.
- Ρίχνουμε έπειτα το ξίδι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τις ελιές, τη ρίγανη, τη φέτα, την κάπαρη και πασπαλίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο.
akispetretzikis.com