Connect with us

Άλλες Ειδήσεις

Χορτόπιτα με φέτα και γιαούρτι

xortopita me feta kai giaourti 7 2 20

Συστατικά

κρεμμύδια, ξερά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
πράσο
1 σκ. σκόρδο
φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κιλό χόρτα, διάφορα (σπανάκι, βλήτα, σέσκουλα)
πιπέρι
αλάτι
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αβγά, μεσαία
500 γρ. φέτα
700 γρ. φύλλο χωριάτικο ολικής άλεσης Χρυσή Ζύμη
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
200 γρ. μυρώνια
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
100 γρ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

General
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το βάζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και το βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 5 λεπτά να καραμελώσουν.
Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος στην άκρη.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα χόρτα, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν και πέσει ο όγκος τους.
Μεταφέρουμε σε μπολ για να κρυώσουν.
Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας.
Αλείφουμε ένα ταψί 25x35 εκ. με ελαιόλαδο και βάζουμε το ένα φύλλο.Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδοκαι βάζουμε το δεύτερο από πάνω σταυρωτά. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τρίτο φύλλο.
Βάζουμε στο μπολ με τη γέμιση το γιαούρτι, τα αβγά και το άσπρο τυρί σπασμένο με τα χέρια μας.
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μυρώνια, τα φύλλα από τον άνηθο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Τα βάζουμε στο μπολ με τη γέμιση, προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα.
Καλύπτουμε με ένα φύλλο, το λαδώνουμε, καλύπτουμε με το επόμενο φύλλο σταυρωτά, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και καλύπτουμε με το τελαυταίο φύλλο.
Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράσσουμε την πίτα με ένα μαχαίρι.
Απλώνουμε από πάνω με το ελαιόλαδο που περίσσεψε και ψήνουμε για 70 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Advertisement

Τελευταία νέα →

AgrinioTimes ©2014