Εγκεφαλογράφημα
Χριστούγεννα στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας
Ο θάλαμος βραχείας νοσηλείας ενός νοσοκομείου δεν μπορεί να είναι χώρος παρκαρίσματος ανθρώπων. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, ένας άνθρωπος να μπαίνει με βεβαρημένο ιστορικό στα επείγοντα, στις 10:00 το πρωί και να βγαίνει, στις 7:00 το απόγευμα και μάλιστα με τα νεύρα και τα δικά του και των συγγενών του «στα κάγκελα». Αυτό δε λέγεται «διαχείριση περιστατικών», λέγεται ταλαιπωρία.
Ειδικά τις μέρες αυτές, που οι καταστάσεις λόγω της πανδημίας πιέζουν ασφυκτικά, ειδικά στο νοσοκομείο Αγρινίου, που είναι χαρακτηρισμένο ως νοσοκομείο αναφοράς και που είναι σε καθημερινή εφημερία, αφού δεν υπάρχει δεύτερο.
Αντιλαμβάνονται κάποιοι σε ποιους κινδύνους εκθέτουν τους ανθρώπους (δεν έχει σημασία το βεβαρημένο ή μη της υγείας τους), όταν τους κρατούν για οκτώ ή και περισσότερες ώρες σε ένα θάλαμο νοσοκομείου, χωρίς να τους προσφέρουν απολύτως τίποτα: ούτε θεραπεία, ούτε εξετάσεις;
Όλα αυτά τα γράφω, γιατί χθες ήρθε σε γνώση μου, ένα περιστατικό μιας καρκινοπαθούς, η οποία στις 26 Δεκεμβρίου, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, περίμενε στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας του νοσοκομείου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 περίπου το απόγευμα, χωρίς ούτε ή ίδια, ούτε ο συνοδός της να έχουν καταλάβει, γιατί όλες αυτές τις ώρες περίμεναν σε ένα νοσοκομείο χωρίς κανένα αποτέλεσμα, την ώρα μάλιστα, που μετά από δύο με τρεις ώρες από την εισαγωγή της θα έπρεπε η συγκεκριμένη ασθενής ή να πάει σπίτι της, εάν φυσικά η κατάστασή της δεν ήταν κρίσιμη ή να παραπεμφθεί, για ό,τι ήταν αναγκαίο και απαραίτητο.
Τη λύση τελικά και σε αυτό το περιστατικό την έδωσε το νοσοκομείο του Ρίο, στο οποίο η γυναίκα έφτασε με δική της πρωτοβουλία.
Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr