Άλλες Ειδήσεις
Υπέροχο γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Υλικά
- 1 κιλό κυδώνι καθαρό βάρος ( καθαρισμενο και κομμένο σε μπαστουνακια)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 1/2 κούπες νερό
- 2 κλωναρακια αρμπαροριζα
- 1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμενα( προαιρετικά)
- Χυμό από 1 μικρό λεμονι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα κυδώνια μου να φύγει του χνούδι που έχει εξωτερικά.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα το φρούτο.
- Καθαρίζουμε από τα κουκούτσια και κόβουμε σε φέτες και μικρά μπαστουνακια περίπου 1 εκ.
- Βάζουμε το φρούτο σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Αρχικά σε δυνατή φωτιά περιμένουμε να πάρει βραση.
- Χαμηλώνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ξαφριζουμε αν χρειαστεί.
- Βράζουμε 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το γλυκό. 10 λεπτά πριν σβήσουμε το γλυκό προσθέτουμε και την αρμπαροριζα και το χυμό λεμονιού.
- Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και τα αμύγδαλα αν θέλουμε.
- Αφήνουμε το γλυκό 12 ώρες και ελέγχουμε αν θέλει κι άλλο δέσιμο το σιροπακι. Συνήθως δεν χρειάζεται γιατί το φρούτο έχει ήδη αρκετή πηκτίνη
Αν χρειαστεί όμως δένουμε πάλι.
xrysessyntages.gr
