Άλλες Ειδήσεις
Ζυμαρικά με σάλτσα ταχίνι και πορτοκάλι
Συστατικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
100 γρ. ταχίνι
400 γρ. κοράλλι ριγέ με κόκκινη φακή
150 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Παράλληλα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πιπεριές, το σκόρδο και το θυμάρι, και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, μια κουτάλα νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και το ταχίνι.
Σβήνουμε τη φωτιά, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και το σουσάμι και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Σερβίρουμε με σουσάμι, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
akispetretzikis.com